OM LILLA TAPETSERIET

Lilla Tapetseriet är en tapetserarverkstad i Skövde som skapar personliga möbler enligt svenskt hantverkstradition med fokus på bra kvalité och stilkänsla.

Målet är att ge nytt liv åt gamla möbler och samtidigt fånga kundens personliga stil. Vi vill ge dig som kund möjligheten att få drömmöbeln, varesig det betyder att göra något unikt av ett alldagligt föremål eller vårda en älskad släktklenod. Genom att förlänga livslängden på möbler vill vi också bidra till att komma bort ifrån ”slit och slängsamhället”. Vi vill verka för en mer hållbar utveckling inom heminredning.

Sofie Rabe som äger och driver Lilla Tapetseriet Skövde AB har ett långt intresse av och flera utbildningar inom hantverk, färg och form. Den gemensamma nämnaren är att skapa vackra ting av hög kvalité och komfort. Bland annat kan nämnas att Sofie 2010 tog studenten från hantverksutbildningen Mode och Kläder vid Kavelbrogymnasiet i Skövde och utdelades Nordisk Designskolas stipendium för speciellt duktiga och lovande designstudenter. 2010 läste Sofie Fine Arts på Blake Collage i London och året efter läste hon på konstestetiska linjen vid Sörängens Folkhögskola i Nässjö.  Sofie tog examen från den erkända tapetserarutbildningen vid Folkuniversitetet Hantverkscentrum i Tibro 2015 och direkt efter examen slogs dörrarna upp till den egna verkstaden på Kungsgatan 7.